Wil je ook Jobcoach worden? Meld je bij ons aan voor de opleiding!

Gepubliceerd op 22 juni 2018 om 10:34

In maart 2020 start weer een nieuwe opleiding Jobcoach Nieuwe Stijl, er zijn nog enkele plekken vrij! PHH Academie verzorgt deze opleiding. Het is een erkende minor opleiding op HBO-niveau bestemd voor mensen die al in het werkveld actief zijn of die graag jobcoach willen worden.

De opleiding sluit aan bij de ontwikkelingen in de samenleving. Nog maar recent zijn de Jeugdwet, de Participatiewet, de WMO wet en de WLZ in werking getreden. Voor mensen met een beperking en een afstand tot betaald werk geldt nu meer dan ooit: wie aan de slag kan, moet ook echt aan het werk op de reguliere arbeidsmarkt. Om daadwerkelijk betaald werk te krijgen én te houden, hebben zij professionele begeleiding nodig. De opleiding Jobcoach Good Practice leidt deze professionals op. Op de website www.goodpractice-academie.nl plaatsen wij blogs en vind je voorbeelden van Jobcoaching in de praktijk, Good Practices, zoals dat heet.

Inhoudelijk is de opleiding opgebouwd vanuit algemene kaders die het werkveld direct raken. Een belangrijke rode draad is het leren van coachende vaardigheden die in de nieuwe situatie nog noodzakelijker zijn. De opleiding gaat verder onder meer in op de Supported Employment methode, wet- en regelgeving in zorg, welzijn en sociale zekerheid, het kunnen ondersteunen van participatie, bemiddeling naar werk en herstel met een moderne visie op doel- en cliëntgroepen. Meer concreet: de Jobcoach is hierdoor goed op de hoogte van alle facetten van het vak. Hij/zij ondersteunt enerzijds cliënten bij het vinden van passend betaald werk en onderhoudt anderzijds contacten met alle betrokkenen rondom de cliënt, zoals werkgevers, professionals, ouders en verwanten.

Klassikaal, individueel of in-company

De opleiding wordt in twee werkvormen aangeboden: in klassikale bijeenkomsten en via een individuele route met E-learning. Er is ook een in-company-variant mogelijk. De opleiding is ook een minor voor een hbo opleiding.

De uitvoering en het beheer van het programma is in handen van de PHH Academie. De docenten komen uit de beroepspraktijk en werken inhoudelijk samen met deskundigen van diverse hogescholen en uitvoeringsinstellingen. De opleiding is officieel erkend door de Nederlandse Vereniging voor Supported Employment (NVS). De NVS is onderdeel van de Europese vereniging, EUSE, en de wereldassociatie voor Supported Employment (WASE).

Meld je snel aan!

Enthousiast geworden? Meld je dan snel bij ons aan door contact op te nemen met de PHH Academie 085-1300742 of per mail: info@phh-academie.nl Ook voor wat meer informatie over de opleiding kun je daar terecht.


«